FIL MUSICAL | Programa de 8 d’octubre

En l’edició d’avui, Jordina Arnau ens presenta una selecció dels punxa-discos reusencs de la Mandriliada, Xavier Mèlich i Pol Benach.

Bona nit! Comencem el viatge aquesta nit amb qui sinó que amb Txarango! Benvingudes, i benvinguts, al viatge.

Continua el viatge, i la propera parada és Babilonia. El duet format per Quimi Portet i Albert Pla ens oferien aquesta versió de Rivers of Babylon.

Els Whiskyn’s, amb una de les seves cançons per excel·lència. Dedicada a la seva ciutat natal, Reus. I no ens movem de la província de Tarragona. Des de Constantí arriben Els Pets, amb Hospital del Mar en la seva versió d “Els Pets fan Teatre”.

I seguim la travessia al voltant de la música dels Països Catalans. Anem a parar a Mallorca. Des de Son Servera, un dels grups pop-rock més consolidats de l’espai mallorquí. Anegats, amb la seva cançó “Cada Nit”.

I d’illa a illa. De Mallorca a Islàndia. Sí, ho heu sentit bé. La següent cançó és del cantautor islandès Halldor Man, que va treure a la llum l’any 2014 un CD versionant cançons típiques de Catalunya, però en anglès. Val molt la pena sentir el com un islandès versiona “País Petit”, de Lluis Llach. Halldor Man, “Small Contry”.

Escoltàvem Infinit, de Gertrudis amb col·laboració amb Delafé y las flores azules. Una cançó que parla d’omplir els carrers, així com el següent tema que estem a punt de sentir. Segur que el coneixeu: Nen, surt al carrer! de Lax’n Busto.

Continuem el viatge d’aquesta nit amb els valencians Atzembla, amb el tema que donava nom al seu disc, publicat l’any 2012, El Teu Viatge

I, viatjant viatjant, resulta que Se’ns fa de dia amb VadeBo! Des de València, un de les cançons del seu últim disc, publicat aquest passat Abril de 2016.

I què millor, que se’ns faci de dia amb un bon Pa amb Oli i Sal per esmorzar. Arriben els Blaumut amb el seu folk-pop.

I des del Túria és el torn de Mafalda, amb un estil que ells mateixos anomenen Reggaecore. Una fusió de reggae, ska, funk i hardcore. Un grup que porta fent música combativa des de 2010, i, en aquest cas, amb la col·laboració de la rapera argentina Sara Hebe. Mafalda amb el seu tema La Llorona!

I del Reggaecore al Rap! Del Túria fins a Burjassot, i de Burjassot a tu. Atupa, amb la col·laboració de Borja Penalba, s’ajunten per a aquest tema de hip hop acústic.

I seguim navegant en el nostre viatge d’aquesta nit. En aquest cas, són els Dept qui ens porten Navegant pel món.

I navegant navegant, ens plantem a Louisiana, on ens esperen els Amics de les Arts, amb un tema del seu disc Espècies per Catalogar. Louisiana o Els Camps de Cotó.

I acabem, per avui, el nostre trajecte amb Aspencat. Seguim caminant, fins la setmana que ve!

Et pot interessar...