En el programa d’avui de l’Assentiré de grat, Jordi Martí Font se centra en l’obra del poeta Sebastià Roure, acompanyat per Francecs Garriga i Blancallum Vidal. En la secció de L’Irradiador, Miquel Martí Pol pren forma musical amb Kiko Veneno i Ramon Muntaner. I, en el Diari de Fuster, Kandinski inspira la reflexió del filòsof de Sueca.

«Assentiré de grat» és el nom d’un poema de Salvador Espriu que, versionat per Mikel Laboa, dóna títol a un programa de ràdio d’una hora de durada que cada dimecres podeu escoltar a Ràdio Terra o en podcast quan vulgueu.

El programa inclou una selecció poètica en forma de versions musicals de diversos poemes i poetes bàsicament de l’àmbit català però no només. La veu dels poetes també hi té un espai, entenent les paraules «poesia» i «poeta» en el seu sentit més ampli, tant com us càpiga al cap. La intenció del programa és, tal com diu la imatge promocional, rebentar les costures de la llengua amb so i lletra.
«Assentiré de grat» inclou diverses seccions fixes:

«Diari de Joan Fuster». De 1952 a 1960, Joan Fuster, pensa lliure de catalana llengua, va escriure un diari que, llegit ara, esdevé un dels textos més suggestius escrits en aquest racó de món que són els Països Catalans.

«L’irradiador». De Salvat al salvament marítim, de la mar a la mà, de les dues a les tres, i de la trinitat a més enllà dels nombres. Versions i diversions contraposades, animades a confraternitzar, estimar-se i barrejar-se tant com els vingui de gust.

«La poesia del procés». Un minut de silenci esperant trobar algun dia una música amb lletra poètica que expliqui el «procés»…

Et pot interessar...