I, avui arrenquem un Fil Musical més canyero que mai, amb la selecció feta pel PD A Skar, un dels encarregats del programa Pim Pam Pum de Ràdio Trama Sabadell que acabeu d’escoltar ara mateix a Ràdio Terra.

I, comencem amb els valencians Arrap i la seva cançó Valengrècia del seu disc Despertaferro que van publicar l’any 2014. Recordeu que el grup va anunciar una aturada indefinida per aquest 2016. Esperem veure’ls aviat als escenaris!

I, no abandonem el rap. Continuem la selecció de PD A Skar amb el grup Lágrimas de Sangre. Una banda formada per gent de Barcelona i del Maresme que l’any 2015 van publicar el disC “Si uno no se rinde”. Escoltem la cançó “Buen viaje”.

I aquesta darrera cançó que hem escoltat, és un tema d’homenatge a Juan Andrés Benítez, un any després del seu assassinat a mans dels Mossos d’Esquadra al barri del Raval de Barcelona, d’on surt aquesta banda d’Afro Latin Hip Hop que s’anomena Super Spanish Combo.

I, continuem amb els ritmes llatins, amb la banda Tremenda Jauría, que barregen cúmbia, punk i reggaeton des de Castella. Aquest any han publicat el seu primer disc “Mordiendo” en el que hi podem trobar aquesta cançó: Con tol deskaro mordiendo

I, després de quatre anys sense treure nou disc, els Assekes han publicat aquest any “Un nou camí”. El grup de Xaló encapçala aquest disc amb una cançó que es titula igual que el disc, on compten amb la col·laboració del grup Aspencat. Quin potencial musical té la Marina!!!!!

I, de la Marina, tornem al Maresme per connectar amb aquesta barreja explosiva de folk i rock que caracteritza els Ebri Knight. En aquesta ocasió però no sentirem bombo ni guitarres distorsionant, escoltarem la cançó Enloquecer que el 2013 van gravar en acústic amb la col·laboració del grup rock castellà Boikot.

I comencem a donar-li un ritme més canyero i festiu a la selecció d’avui. Us deixem amb el grup barceloní Stoy ke trino i la versió de Tommy Rey Daniela, que es pot trobar al seu disc Sr. Guindilla publicat l’any 2009.

I, aquesta cançó que escoltàvem es titula “Trencar” del grup de Sant Andreu de Palomar “Cranc”, que just aquest 2016 han publicat el disc “Retocats”, una selecció de les seves cançons de la maqueta i el primer disc en versió acústica.

Ara us deixem amb la banda de punk rock “Pànic” i la seva cançó “Melancoholical”, publicada l’any 2011 en el treball “Turments i mala llet”, que va ser el seu disc de debut a l’escena musical.

I de les comarques de Ponent i del Vallès sorgeixen els Batec, que acaben de publicar el deu primer treball titulat “Ara i sempre”. I quina millor cançó per donar-los a conèixer que el senzill que porta el mateix títol que el disc.

Del Vallès també, i concretament de Terrassa, arriben els Sigelpa. Un grup format l’any 2008, que aquest 2016 han publicat el disc “Rabant original”, on hi trobem la cançó “Us tornarem a votar”.

I, no afluixem marxes per encarar la recta final del programa d’avui. Continuem amb les distorsions i els ritmes desenfrenats. Ara, és el torn del grup castellà Kaos Urbano, amb la cançó No hay paraíso del seu darrer disc La hora del Baile.

I, aquesta barreja de punk i instruments tradicionals celta que acabeu d’escoltar, ens arriba des d’Arenys de Munt (el Maresme) de la mà dels Lád Cúig. La cançó es titula “Pomes de destrucció”, que és el nom que pren el seu darrer disc publicat aquest mateix any 2016.

I, per acomidar-nos de tots vosaltres, el PD A Skar del programa Pim Pam Pum de Ràdio Trama de Sabadell ens regala una última cançó d’un grup de la seva comarca. Es tracta dels Kasparrata de Barberà del Vallès i la cançó Gazapos del seu disc “El fracaso está cantado”.

Dissabte que ve tornem amb El fil musical amb una selecció musical dels mandrils reusencs Xavier Mèlich i Pol Benach.
Que acabeu de passar un bon cap de setmana!

Et pot interessar...