Obrim el programa amb “Cant de Vicent”, un poema d’Estellés utilitzt per Obrint Pas per introduir el seu tema “La vida sense tu”, però l’Assentiré de Grat d’avui centra la seva primera part en la veu de la poeta de Llucmajor Maria Antònia Salvà, veu del camp i de la vida rural, defensora de la unitat de la llengua però alhora franquista de primera hora. Una veu de dona que va ser també introspectiva i alhora coneixedora de la poesia de Carducci, Manzoni, Teresa de Jesús, Petrarca o Leopardi. Escoltem Salvà musicada pel grup mallorquí Oliva Trencada,que li va dedicar un cd complet el 2013, “Lluneta de Pagès”.

Al “Diari de Fuster”, l’assagista de Sueca afirma que els historiadors són polítics erudits.

Continuem sense trobar “La poesia del procés” i per això li dediquem un minut de silenci una setmana més.

I “L’Irradiador” compta amb dues versions de “La belleza”, una del mateix Aute, que n’és l’autor, i una altra de Joan Isaac en català.

Et pot interessar...