Sessió combativa del PD A Skar

Comencem el Fil Musical d’aquesta setmana, amb una selecció de luxe del PD A Skar des del Vallès, que ha escollit a la cantant de rap Tesa. Una barreja de hip hop i dolçaina, per reivindicar que som els besnéts del Tio Canya.

I continuem amb la barreja d’estils, i en aquest també de llengües. Black is negra és el títol d’aquesta cançó de reggae i hip hop feta per 6 FemC’s del País Basc, Palestina, Àfrica i els Països Catalans!

Seguim amb el rap. Ara escoltarem als Residència, un grup format pel Ferran Domènech i el Kevin Rodenas, que ens presenten la cançó Dilluns. Un avançament del que serà el seu nou treball: Vol. II.

I, aquesta darrera cançó que hem escoltat, es titula Aire Pur i és obra del grup Lágrimas de Sangre, format per músics i cantants de Barcelona i el Maresme.

Però, deixem el hip hop i fem augmentar les revolucions. Ara és el torn de Sants Estació, amb el tema Can Vies, en homenatge al Centre Social Okupat insígnia d’aquest barri barceloní. Una barreja de ranxera i punk que segur que no te deixarà indiferent.

No sortim de Barcelona, però ara viatgem fins al barri de Sant Andreu, per escoltar a Pogo sobre mi Madre, nom artístic de la Neus, una excel·lent cantautora antiautoritària.

I, marxem de Barcelona per viatjar fins al sud del país. Des de Castalla arriben els Pellikana, que ens presenten la cançó No estàs sol, del seu darrer disc «Moltes llums»

I, seguim amb els ritmes jamaicans!
PD A Skar ens vol fer conéixer un grup italià.
Es diuen Skassapunka, i aquesta cançó es titula Giorno Zero.

I, d’origen italià, també és aquesta cançó versionada pels Prozak Soup. Es titula Voldria veure’t dansar, un tema original de Franco Battiato.

El Residente Calle 13 col·labora en aquesta cançó «Metete conmigo» del grup Las manos de Filippi, publicada en motiu del vintè aniversari d’aquesta banda.

I, anem pujant de voltatge a mesura que avança el Fil Musical d’avui.
Ara us deixem els K-Soviet, una banda de Terrassa de punk-rock, i el seu tema El nostre enemic publicat aquest darrer any.
Les seves lletres parlen d’injustícia, la intolerància, i sobre la lluita contra el sistema.

I, aquesta darrera cançó que sentíem, també era de punk rock,però en aquesta ocasió la banda que la fa sonar no és del Vallès sinó de Vilanova i la Geltrú. La cançó es diu Zona 4 i formar part de la maqueta Espanya 0 Brimo 2 del grup Brigada Moreneta.

Però, com sabeu, el PD A Skar és vallesà. Així que tornem a la comarca per escoltar als també terrassencs Sigelpa i la seva cançó L’Infern està pujant.

I, continuem amb la tralla. Des de les Illes Canàries, ens arriben els Guerrilla Urbana i el seu tema Romance a Durruti. Òbviament, no fa falta dir quines idees polítiques defensa aquest grup, oi?

I, tornem a casa nostra. I, en aquest cas, a Reus, on hi ha l’estudi de Ràdio Terra. I, ho fem, per escoltar als Rereguarda. Aquesta cançó es titula Vèncer la foscor i forma part del seu primer disc Res s’atura publicat el 2016.

Una altra proposta de grups emergents del Camp de Tarragona són elos Crim. Des de Tarragons ens presenten la cançó No hi serem, del seu darrer disc Blau sang, vermell cel, el qual van poder presentar a l’Au va de Ràdio Terra fa unes setmanes.

I, el PD A Skar ens ofereix una altra versió d’un clàssic. En aquesta ocasió, els Ebri Knight posen la seva canya rockera amb tocs folk, per donar ritme a la cançó xilena El pueblo unido. Que grans!

I, tot el bo s’acaba! PD A Skar ha escollit com a darrer grup d’aquesta sessió, un altre grup de Tarragona. En aquest cas, es tracta dels Groggy Rude, una banda de punk rock intranquil, que ens porten la cançó Em poses a 100! Que tingueu un molt bon cap de setmana gent!!!!!!!!!!!

Et pot interessar...