Les cançons més festives!

Bona nit de nou, una setmana més. Aquesta setmana, acabarem el dissabte amb les cançons més festives dels Països Catalans. I no hi ha millor manera de començar que amb Els Pets. Els de Constantí amb el seu tema de 1991, «Vine a la Festa», del disc «Calla i balla»

I una vegada a la festa, temps de moure l’esquelet. «Com balles tu» és un dels temes d’Acció, un grup procedent de Torroella de Montgrí de pop rock, tot i que amb un accent de reggae. Del seu disc «1001 Colors», «Com Balles Tu».

I continuarem la festa a ses illes! Arriba Antònia Font amb «Patxanga»!

Una de les festes més nostrades de les Illes Balears. Els Strombers dedicaven una cançó ni més ni menys que a la nit de Sant Joan! Els de Cardona, com sempre, amb el seu estil jovial i animat

I hem acabat de sentir la versió de Macaco de «Qualsevol nit pot sortir el sol», de Jaume Sisa. Els de Barcelona feien aquesta versió per al disc de la Marató del 2015, amb un toc reggae i tropical.

I parlant del disc de la Marató, no ens podem deixar en un fil musical festiu l’última cançó de Dr. Prats: «Les nits no moren mai», de l’edició d’enguany:

‘La vida és una festa’ és una de les cançons del disc de Clara Peya “Mímulus”. Un disc amb nom de vegetal que canta a les pors conegudes i sempre presents, aquelles que ens frenen i que només es fan fonedisses quan es canten i es ploren. Haurem d’estar molt atents a la compositora, que aquest any va estar nominada al Premi Butaca per la millor composició musical.

I ens n’anem directe al País Valencià, on ens esperen les Pupil·les Dilatives! Just aquesta setmana han tret nou disc, «Les Silenciades», amb col·laboracions amb grups com Aspencat o Tremenda Jauría. «Gresca» és una de les cançons més festives del grup de rap valencià

I anem directe a una de les festes per excel·lència dels Països Catalans! La Patum! Els Brams dedicaven «L’últim Tirabol» a aquesta gran festa de Berga

Uns que no necessitaven presentació. Per una copa, dels Lax’n’Busto. I ens quedem a Barcelona, concretament a Sants. Arriba el «senyor de l’enrenou» de Pirat’s Soud Sistema!

Des de Montcada, els Atupa ho fan gros amb Beodisme II. I després de la borratxera, sempre ve la ressaca. En aquest cas la passarem amb Mishima i la seva «Última Ressaca»

I parlant de festa, no ens podíem deixar Inadaptats. La festa no ha d’excloure mai la lluita!

Acabem ja el Fil Musical d’aquesta setmana! Abans de marxar, però, ens desitjarà aquesta bona nit festiva Albert Pla i la seva particular «Juerga Catalana»! Fins la setmana vinent!

Et pot interessar...