Bona nit gent! Comcem el fil musical d’aquesta setmana amb una selecció pujadeta de tó amb el PD A Skar. El punxa-disc vallesà més punki de Ràdio Terra.

Però tranquil·les! Comencem amb una mica de hip hop i bases electròniques.
La primera cançó d’avui és Lisístrata de la FemCe castellana Gata Cattana.

I, continuem amb el hip hop compromés. Anem fins a l’horta valenciana per escoltar un dels grups revelació de l’escena musical. Elles són les Pupil·les dilatives, i dediques aquesta canço a totes les dones: “les silenciades”!

I, si parlem de fesminisme, una FemCe de capçalera, és la xilena Anita Tijoux. També a ritme de hip hop escoltem: Shock!

I, tornem a casa i canviem completament de registre. Els que escolteu són l’Hora de joglar. Un grup que barreja reggae, ska, swing i música balcànica. I la cançó: tot és poc, publicada a començaments d’aquest 2017

I, també publicat aquest 2017, contineum a bon ritme amb els Resilència i la cançó Revolució Permanent. La setena cançó del Volum II que podeu descarregar gratuïtament a internet.

I no baixem marxes! Continuem amb els convidats internacionals de la sessió d’avui del PD A Skar amb el grup basc Esne Beltza i la seva cançó Gotti.

Tornem a casa. Des de la riba del Túria ens arriba el grup de reggaecore Mafalda i la seva cançó Nuberu també acabada de sortir del forn aquest mateix any.

I, que no s’aturin les revolucions! Ara viatgem fins a la Romanya italiana per escoltar els RedSka i la seva cançó Rabbia e Liberta. Ska al pur estil italià per l’escola creada pels Banda Bassotti! Compromís obrer des de la Itàlia roja!

I, de la península itàlica a la ibèrica, però amb els The Fatty Farmers, més aviat sembla que ens transportin fins al cor d’Irlanda i la música celta. Aquesta cançó és The kings of our farm!

I, com no podria ser d’altra manera, PD A Skar ens regala una setmana més una degustació de la millor músic alternativa del Vallès. Un cop més, aquests que escolteu són els Sigelpa, i aquesta cançó es titula Sant Jordi. No us en perdeu la lletra!

I, continuem amb música contundent que es complementa amb la tradició popular. Ara és el torn dels Kontaminació Akústica, que conjuntament amb els Obrint Pas, van treure l’any passat aquest tema titulat “germanor”.

I, abandonem els vents, per donar protagonisme a la distorsió i la bateria. Aquests que escoltareu ara són els Radical District, que ens porten “El seu pitjor malson” des de l’asfalt de la ciutat de Barcelona.

I, aquests que hem escoltat ara mateix, no són d’altres que els Smoking Souls, Segur que ja els coneixeu. Els de la Marina acaben de publicar aquest 2017 el seu tercer disc “Cendra i Or” i la cançó que hem escoltat es titular murs.

Continuem ara amb el punk, però anem fins a Pamplona, la capital del País Basc. Ells són El Sonideo de la Metralla, i aquesta cançó publicada l’any passat es titula Aprendices de gaviotas.

I, si no teniu prou tralla! Ara anem fins a Ponent per escoltar el grup de rock-oi de Lleida, Codi de Silenci, i la seva cançó Crucificat.

Però, com no podia ser d’altra manera, PD A Skar, reserva la part final del programa d’avui a retre un homenatge a les bandes més alternatives i punks que han inspirat la nostra escena musical.
Comencem en primer lloc, amb els Def con Dos. Què dir d’aquest grup? Ells ens ho diuen tot: España es idiota!

I si els Def con dos han marcat diferents generacions, també ho han fet esl bascos Eskorbuto. Dels anys 80, l’època grisa de droga i repressió, ens arriba Cuidado.

I, si hi ha algun grup que ha dominat l’escena punk estatal, i encara ho continua fent, són La Polla Records. A finals del 90, Evaristo i companyia es preguntaven “Y ahora que”.

Però, els escollits per PD A Skar per acabar el Fil Musical d’avui, no són d’altres que els Cicatriz. Del seu mític disc “Enemigo público” tanca la sessió d’avui tot un clàssic: “aprieta el gatillo”. Bon cap de setmana! Fins dissabte vinent amb els Mandrilia, des de Reus!

Et pot interessar...