Fil musical en veu de dona

Bona nit a tothom i benvingudes a Ràdio Terra. Arranquem una nova setmana al fil musical, en aquesta ocasió, amb una edició especial en motiu del 8 de març, dia internacional de les dones treballadores, que celebrarem a aquesta casa.

Comencem fortes, amb MAK i SAK, acompanyats de la XANA, amb “Indecent”. Som-hi!

Seguirem amb les Vvitch i el seu trap agressiu a favor del feminisme.

No marxem del trap, un dels gèneres emergents a l’escena musical. I parlant de trap i català, ràpidament ve al cap la protagonista de la següent cançó: Bad Gyal, amb la cançó titulada “Indapanden”.

Marxem ara cap al País Valencià, amb Orxata Sound System. Un conjunt que s’iniciava el 2003 i que sorprèn amb els seus ritmes originals. No exempts de crítica social. Des del seu disc 1.0, publicat l’any 2007, ens arriba “Filles d’un meló d’alger”.

Ens quedem a València per escoltar les Pupil·les Dilatives, que el passat mes treien nou treball: Les silenciades. “Estima’t”, una de les cançons del nou disc, és una col·laboració amb Tremenda Jauria. “Estima’t”.

Acabem d’escoltar “I tu, sols tu”, del Diluvi i el seu disc Alegria. Si teniu ocasió, no perdeu l’oportunitat de veure el videoclip d’aquesta excel·lent cançó dels d’Alcoi. I ràpidament passem a un grup que gairebé no necessita presentació. Vénen les filles de les bruixes que no van poder cremar. Roba Estesa.

Seguim amb els ritmes brasilers de la Gemma Humet, cantant excepcional i amb un grup musical de gran qualitat al darrere. Això és “Se’n va anar”.

Una de les millors versions d’en Serrat ens la regala la barcelonina Maria Coma. La cantautora domina la cançó a la perfecció amb la seva habilitat amb la veu i el piano. Escotem “Pare”.

D‘Agres, un poblet de 600 habitants de la comarca del Comtat, al cor de la serra de Mariola, va aparèixer l’any passat el primer treball llarg d’Esir, anomenat Florirem. I ja ho crec que han florit! Aquestes noies tenen molt futur per endavant. Escoltem Florirem” del seu disc homònim.

Un altre grup jove amb molt talent és Sense Sal, escoltem “Tinc un nou pla”.

Bittah és una cantautora barcelonina mc, militant i compromesa. Ha engegat un projecte anomenat Ascensa Furore que es sentirà a dir. Abans, però, havia escrit temassos com aquest. Escoltem aquest tema sense títol amb Bittah i Maio d’Akelarre.

Les terrasseques de la Carrau tambévolen dir la seva. Escolem la “Rumba del Nord”.

Seguim amb energia, de Terrassa a Sabadell apareixia a la mateixa època Pomada. Hem escollit “En Pere Gallarí”.

Per acabar, des de Ràdio Terra volem fer el nostre petit homenatge a Gata Cattana, l’actriu i cantant, entre moltes altres coses, que com sabeu va morir aquest passat dijous 2 de març. Això és Gotham, de Gata Cattana.

Et pot interessar...