«Assentiré de grat» és el nom d’un poema de Salvador Espriu que, versionat per Mikel Laboa dóna títol a un programa de ràdio d’una hora de durada que cada dimecres podeu escoltar a Ràdio Terra o en podcast quan vulgueu. Avui obrim amb Mayte Martín i “SOS” i omplim a primer part del programa amb l’activista feminista, afroamericana i cantant de jazz i blues Nina Simone i la seva poesia i les seves versions. La seva versió de “The house of the rising sun” s’inclou a la secció “L’Irradiador”, la primera versió contemporània d’aquest tema tradicional que després van fer popular Bob Dylan i The Animals; la segona versió, en català, és la del grup de Catarroja Los Genios.

El programa inclou una selecció poètica en forma de versions musicals de diversos poemes i poetes bàsicament de l’àmbit català però no només. Avui revisa es fets que portaren a commemorar el 8 de març com a dia de la dona treballadora i tanca amb un article de Montserrat Roig i el poema “Vuit de març” de Maria-Mercè Marçal interpretat per Meritxell Gené.

Et pot interessar...