Estrenem la primavera

Benvingudes una setmana més al Fil Musical de Ràdio Terra, la cita dels dissabtes amb la bona música d’aquí. A l’edició d’avui repassarem les últimes novetats i aprofitarem per cartografiar el mapa musical d’aquest any. Destacarem algunes de les formacions que enceten treball i quins grups ens trobarem de gira aquest 2017.
Comencem forts, amb el tastet que ens ha preparat Zoo perquè anem obrint la gana. A finals de març publicaran el seu segon treball i les expectatives no poden ser més altres. Escoltem El cap per avall del nou disc de Zoo, Raval!

Aquest any la primavera ha arribat abans d’hora florint el panorama musical de nous projectes de molts colors. Si hem escoltat els primers senyals de la nova vida de Zoo, Els Amics de les Arts també irrompen amb nou treball, Un Estrany Poder. Em triat El seu gran Hit per observar els aires electrònics de l’última proposta del grup format a Barcelona.

Ahir mateix, al Born, la banda barcelonina Les Sueques presentava el seu tercer àlbum anomenat Moviment. El seu estil post-punk indie rock comença a consolidar-se als escenaris del país. Fins ara la seva cançó emblemàtica era Monstre del seu disc Cremem les Perles. Sentim-la.

De ponent arriba la primera proposta d’EnZel. La formació lleidatana proposa un pop melòdic i enèrgic besat en fets reals. Una proposta seductora tan pels ritmes com per les lletres. Escoltem La de la xocolata.

Escoltàvem la cançó que Txarango ha escrit a favor de l’acollida de refugiats en el seu últim disc El cor de la Terra, on han ajuntat totes les experiències d’aquests últims anys viatjant pel món.

 

A l’abril està prevista la presentació de Explosiva, la nova gira i el nou treball de Itaca Band. El grup de Montcada i Reixac espera obtenir més èxit que amb el seu gran hit Temerario.
De moment escoltem Rema d’Itaca Band.

Després de recórrer el país com un conjunt de versions, Séptimo A s’anima a publicar el seu primer treball original. Papers, el nou disc del grup solsoní pretén abordar l’escenari ska i mestís del panorama musical català. Escoltem Papers de Séptimo A.

En Cesc Freixas no necessita presentació, però potser sí el seu últim disc. Després de protestar amb el disc Protesta, el treball més reivindicatiu del cantant de Sant Pere de Riudebitlles, aquest any, proposa amb el disc Proposta, i com el seu nom indica, hi trobarem cançons amb un tarannà més constructiu. Escoltem doncs, el que ens proposa amb el tema Potser per tu.

El grup d’Alcoi El Diluvi ha presentat nou disc. Mestissatge mediterrani, la perfecta autodefinició del seu estil. Amb tres àlbums a l’esquena, demostren una solidesa damunt l’escenari que els ha portat per arreu dels Països Catalans i per l’estat Espanyol. Hereus d’Ovidi, transmeten alegria i lluita en les seves lletres on en aquest darrer disc, compten amb la col·laboració de molts artistes consolidats. Us deixem una cançó: No hi ha ningú (Que balle com tu) – del seu nou disc Ànima

Els Blaumut també estan d’estrena. Equilibri és el tercer disc del conjunt barceloní. Amb les lletres nostàlgiques i costumistes tornaran a girar per tot el país. Escoltem Equilibri de Blaumut.

L’artista polifacètic Joan Miquel Oliver i Ripoll, que estrena disc el dia 7 d’abril, de moment ens ha avançat dos temes del que serà el nou disc “Atlantis”. Al pur estil Oliver, carregat de noves idees, ajudant a qui l’escolti a evadir-se amb sons electrònics i originals. Després de la dissolució d’Antònia Font, el públic de Catalunya podrà tornar a escoltar el mallorquí el 7 d’abril al festival Strenes de Girona.
A l’espera de l’estrena, uns deixem que escolteu Joan Miquel Oliver – Rumba del Temps

Els Brams també s’apunten a la festa. Fa temps que ens van avisar amb un petit spoiler en forma de cançó Turcs o Cavallets. I afirmen que el dia 9 de maig publiquen el disc. Escoltem doncs Turcs o Cavallets de Brams.

L’hora del Joglar acaba d’estrenar Present, el segon disc del conjunt del Pla de l’Estany. Escoltem el seu swing Tot és poc del disc Present.

Or i Cendra és el nom del darrer treball de la banda mes en voga de Pego Smoking Souls es consolida com a referència del pop rock valencià i en breu assaltarà el principat. Sentim Vida d’Smoking Souls.

De la Sénia arriba el primer treball de Maskarats. Trencarem l’Imaginari és el nom d’un disc ple de música reivindicativa, cuidada i apassionada que compta amb un munt de col·laboracions de gran nivell. Escoltem Per què de Maskarats.
El febrer també va publicar disc la MC d’Almussafes Tesa. Amb una força i uns ritmes que a ningú deixarà indiferent ve a conquerir el regne del rap valencià com la Kalhesi.

Acabem amb la tornada del Ai Ai Ai per celebrar el seu 25è aniversari. I de regal una gira que els durà arreu del país. Com veieu aquesta primavera ens porta música per estona. Ens retrobem la setmana que ve aquí al Fil musical de Ràdio terra. Bona setmana i salut!

Et pot interessar...