El passat dia 26 d’abril es va celebrar arreu del món el dia de la visibilitat lèsbica. Es tracta d’una diada poc coneguda ja que, de fet, és bastant nova. Va aparèixer l’any 2008 i el seu objectiu és visibilitzar el paper que ocupen les lesbianes en l’espai públic. Aquest dia es fa una crida a les lesbianes que treballen en l’àmbit públic a mostrar-se i ser un referent social positiu que contribueixi a l’eliminació de prejudicis i la lesbofòbia entre la població. Unit a això, els col·lectius LGTBI exigeixen als governs i institucions que promoguin la igualtat de drets (com ara el matrimoni igualitari o la reproducció assistida) i fomentin la no discriminació. Seguint aquesta diada, la Crida LGBTI va convocar per segon any consecutiu una mobilització per la visibilitat lèsbica. En aquesta ocasió, es van atrevir a fer una manifestació entre plaça Universitat i la Catedral de la ciutat comtal, amb una assistència no genys menyspreable: vora dues-centes persones. Vigilades per diverses unitats d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra, les dones lesbianes que encapçalaven la marxa van enganxar diversos cartells i van cridar els lemes clàssics en les convocatòries per la llibertat sexual. Aprofitant que hi vam ser, vam poder entrevistar la Raquel, membre de la Crida LGBTI, així com posteriorment tres membres més del col·lectiu de Joves Trans, per parlar-ne des d’una perspectiva trans.

Et pot interessar...