Sessió combativa #1deMaig

Benvingudes un dissabte més al Fil Musical!

Avui arranquem  amb la selecció de música combativa del P.D A Skar.  El primer tema que escoltarem avui, comença amb ritmes suaus com els que ens porta Pogo sobre mi Madre, el nom artístic de la cantautora barcelonina Neus.

Continuem amb melodies tranquil·les però canviant l’estil musical. Arriba el Hip Hop al Fil Musical de la mà de Ke te kalles i la cançó del seu disc “Hurgar i Sacar” titulada “Deixa el drap”.

 

Aquesta darrera cançó que hem escoltat acaba de sortir del forn. Es titula Ric en fibra i ha estat enregistrada pel Gos de Luri, amb la col·laboració del Marc Palli i l’Ananda.

Però, ara canviem de registre. Fa una estona ens passejàvem pels carrers de València. Per això, el tema seleccionat és Armes del carrer, la cançó de la Falla Feminista de València “La Delicà” d’enguany.

 

I de l’Horta cap al Maresme tropical. La banda de reggae Sienrgia ens presenta la cançó Sisme. Publicada aquest mateix any 2017 i de la qual n’han fet un videoclip que podeu veure a internet.

La Plataforma és un col·lectiu assembleari i autogestionat que produeix audiovisuals per als moviments socials de Madrid. El tema que escoltem és La Casika. Una cançó enregistrada en suport als espais alliberats i els moviments socials de la capital castellana.

Continuem endavant però ara ho farem amb un altre canvi de registre. Ritmes més calents, i musiques ballables seran les que agafin el protagonisme. Comencem amb els bascos Galtzagorriak, que acaben de publicar enguany el seu primer disc Basoko Doinuak, d’on hem extret aquesta cançó “Iraultza”. O, en català, la revolució!

Tornem a casa, però sense perdre el ritme. Aquests que sentiu ara són els vallesans Ovella Xao. Un ramat d’ovelles que fan música en lloc de “bè”! La cançó es titula Princepeses i ha estat enregistrada amb la col·laboració de les Roba Estesa, un dels grups revel·lació de les comarques del Camp.

Des de València, recuperem els VadeBó. El primer grup de música que va sonar a Ràdio Terra! Se’ns fa de dia és la cançó que hem escollit del disc Actitud publicat el 2016.

I una altra novetat musical d’enguany és el disc “Ales” del grup barceloní Icarians. Aquesta cançó es titula precisament, Icària!

Des de la Safor arriben els Bacora, que aquest 2017 han publicat el seu segon disc “Foc You!”. El tema que escoltem es titula “Go home!”.

I seguim amb bona música, però ara arriba el torn de la música més contundent, on les guitarres i la distorsió agafen una major importància. El primer grup que escoltarem són de l’altra punta del món. Es diuen Red Dogs i és un grup de punk rock format exclusivament per dones japoneses.

Com on podia ser d’altra manera, el PD A Skar ens fa pujar la cresta en la segona part de la seva sessió. Els que escoltem ara es diuen Varillas de Farfallo. Un grup castellà que aquest 2017 han publicat la cançó “Sin fronteras”.

També és una novetat musical, aquesta cançó titulada “Como el hierro” del grup basc The Guilty Brigade, publicada en el seu darrer disc No apto para cuerdos.

I si l’anterior tema us ha semblat contundent, espereu a escoltar el següent. Una autèntica animalada per part de tot un grup clàssic del Rock Radical Basc… la cançó es titula Fugitivos, i formar part del seu darrer treball Sistema Antisocial publicat aquest any pels Soziedad Alkoholika. Els S.A.

I a partir d’aquí arriba l’autèntic caviar al Fil Musical, de la ma del P.D A Skar i d’ara en endavant. Només del bo, el millor. Que en gaudiu. Els primers que escoltarem són els Soak, un grup de Galícia, que ens presenten la cançó “Carrero Blanco”

I, si abans parlàvem de clàssics… qui més clàssic que els Skatalà? Aquesta cançó es titula “Per lo legal” i va ser enregistrada en un assaig del grup el mes de gener de 1987! Els pioners de l’ska en català sempre presents a les millors seleccions discogràfiques!

Buscando una salida és una cançó del grup egarenc de punk-rock Inem Killers. Publicada l’any 2011 en el seu tercer disc Welcom to the freakshow!

La última cançó d’avui es titula Kogda my doberemsya do vas. Un homenatge de la banda de hardcore russsa Strong Conviction al grup basc Kortatu, i la seva ja clàssica cançó (per no dir himne!) Zu Atrapatu Arte!

I fins aquí la selecció de música combativa del P.D A Skar, des de Sabadell disparant amb bala. Esperem que us hagi agradat i fins el proper Fil Musical. Tornem dissabte amb els Mandrilia des de Reus!

 

Et pot interessar...