Reggae, hardcore i sons tropicals

Comença una nova edició del Fil Musical en aquesta ocasió amb temes de música combativa de la mà del P.D A Skar des de Sabadell i comencem amb un reggae.

Els qui escolteu són ADAL & The Cold December, la banda barcelonina liderada per Guillem Simó que aquest 2017 han publicat Drames.

I del Reggae ens anem al Hip hop…amb els resiliència formats pel Ferran i el Neim des de Manlleu a Osona. Aquesta cançó es troba inclosa al disc Vol II publicat també aquest any.

Aquest últims que escoltàveu eren els Raperos de Emaús amb The titanians, hip hop i roots reggae des de la capital del País Basc.

I, tornem ara, als ritmes càlids i tropicals de casa nostra amb els Ascensa Furore. Del seu treball Nit i aigua, ens presenten Leggins Latex.

I anem ara amb una mica de mestissatge… des de Terrassa ens arriben La Flor del Otro, que acaben de publicar enguany el disc La Ciénaga. I, la cançó que escolteu, es titula Sorbitos de tu libertad!

I de Terrassa hem passat a Alcoi, per escoltar El viatge dels Diluvi. Una de les cançons que s’inclouen dins del seu darrer disc Ànima.

I, tornem amb el reggae els ritmes jamaicans de la mà del cantant alemany Gentleman. Escoltem la cançó Bic City Life del seu disc en directe enregistrat a la televisió musical internacional MTV.

Un altre músic conegut internacionalment és Fermín Muguruza. La cançó que escoltareu és Pantera Beltza, i com us vam explicar el Sisco Piñol a l’Au va!, ha estat enregistrada a Barcelona.

I el següent tema no el podem definir gaire però de ben segur que no us deixarà indiferent. Des de València arriba David Sainz, amb el seu nom artístic Día Sexto.

I ara arriba un canvi de registre radical, on s’incorporaran les guitarres i la distorsió, i on la música es tornarà més contundent encara… L’inicia Atak 47 des del Maresme, amb la col·laboració dels tarragonins Crim. Es tracta de la cançó unitat que encapçala el disc amb el mateix nom que els maresmencs han enregistrat aquest 2017.

I, tornem al País Basc, però sense baixar revolucions. Els que escolteu són els Arkada, i la seva cançó Volkar y Kemar enregistrada l’any 2010.

Tornem a casa per escoltar els Violets, un trio de punk-rock-grunge de Barcelona creat l’any 2011, i que enguany han publicat el disc Maybe This, i la cançó que escolteu, War!

Seguim amb el Punk i amb un altre tio. En aquesta ocasió són els Groggy Rude des de Tarragona, que l’any 2016 van publicar una Demo amb la que es van presentar a l’escena. Ciutadans populars és el títol de la cançó que esteu escoltant

I, ara, el PD A Skar ens porta un novetat. Es tracta de la banda de hardcore barcelonina Green Buds, que ha gravat un videoclip de la cançó Boost que s’inclourà dins de la seva primera demo.

I, continuem encara amb més canya… Ara des de Madrid, escoltem les Perass Salvajes. Contra viento y marea és el títol d’aquesta cançó que podeu trobar al disc Aún queda tiempo publicat molt recentment.

Arriba la recta final amb el bo i millor d’aquesta selecció musical del P.D A Skar. Sense moure’ns de Madrid, escoltem els Accidente, que des de Getafe ens porten aquesta cançó de punk-rock melòdic titulada Juntos ellos y ellas.

Enguany el Local, la distri llibertària de Barcelona compleix el seu 30è aniversari. I, per aquest motiu, han reeditat un vinil que recupera grups i cançons de la dècada dels 90. Els que escolteu són La Furia, una banda de versions de The Clash, amb la col·laboració de Joni D.

I, per acomiadar-nos, PD A Skar ens ofereix una raresa com a colofó final. Es tracta de la coneguda Zu atrapatu arte, versionada pels russos Strong Conviction. Que han traduït el títol de la cançó com a Kogda my doberemsya do vas. Bon cap de setmana!

Et pot interessar...