perequart

«Assentiré de grat» és el nom d’un poema de Salvador Espriu que, versionat per Mikel Laboa, dóna títol a un programa de ràdio d’una hora de durada que cada dimecres podeu escoltar a Ràdio Terra o en podcast quan vulgueu.

El programa d’avui obre amb el tema “Noranta-i-tants” d’A Morte do Pobo i s’endinsa en l’obra de Pere Quart, a través dels músics que li han donat música i ritme.

«Assentiré de grat» inclou diverses seccions fixes:

«Diari de Joan Fuster». De 1952 a 1960, Joan Fuster, pensa lliure de catalana llengua, va escriure un diari que, llegit ara, esdevé un dels textos més suggestius escrits en aquest racó de món que són els Països Catalans. Avui parla de la generació de Claudel.

«L’irradiador». De Salvat al salvament marítim, de la mar a la mà, de les dues a les tres, i de la trinitat a més enllà dels nombres. Versions i diversions contraposades, animades a confraternitzar, estimar-se i barrejar-se tant com els vingui de gust. Aquesta setmana, posa sobre la taula la lectura del poeta de “Corrandes d’exili” i la versió que en va fer Pomada.

«La poesia del procés». Un minut de silenci, avui trencat, esperant trobar algun dia una música amb lletra poètica que expliqui o es derivi del «procés»…

You may also like...