VERSIÓ MATÍ: L’Eurocambra gira l’esquena a Catalunya

La junta de portaveus convoca Ple extraordinari del Parlament per debatre els resultats del referèndum i aplicar-los.

Mentrestant, els lletrats de la cambra han advertit a Carme Forcadell i la resta de la mesa que tenen “el deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa relacionada amb una declaració unilateral d’independència” en un escrit signat per tots els membres.

Això el mateix dia que l’Eurocambra declina fer de mediadora entre Catalunya i l’Estat espanyol, mostrant la divisió a Estrasburg pel que fa al referèndum català. Ahir va ser la primera vegada que l’Eurocambra tenia explícitament com a punt del dia debatre sobre Catalunya, i ho van fer sota el títol Estat de dret, Constitució i drets fonamentals a Espanya, arran dels esdeveniments a Catalunya.

Et pot interessar...