I avui engeguem el primer Fil Músical de la temporada de Ràdio Terra a càrrec del P.D A Skar. Des del Vallès Occidental tirant estils musicals diversos i fent una selecció de la millor musica combativa! Avui comencem amb una proposta sorgida arran del Referèndum de l’1O, Euskal Herria amb Catalunya és una versió en català i euskera de l’Estaca interpretada per Diverses Bersolaris i cantants basques en recolzament a Gure Esku Dago, traduït, és a les nostres mans, la plataforma cívica pel Dret a Decidir a Euskal Herria. Segur que tomba!
I ara baixem cap a l’Alcoià per escoltar un grup que ens agrada molt i que no necessita presentació, el Diluvi i el seu darrer disc, Ànims ens diuen, Deixam que et conte…

I del sud dels països catalans anem al bell mig, Roba Estesa, des del camp de tarragona fan el que elles diuen folk calentó! Escoltem Una altra ronda, la cançó que dona nom a la gira que les ha portades a tots els escenaris del país aquesta temporada!
I continuant amb el Folk escoltem Gaztetxeak bizirik, del grup Huntza que vol dir Heura, no us ho perdeu!
Passem ara l’Ska combatiu de Repercusión, aquesta banda de fusió combativa de vallekas, a madrid ens porta La Miliciana

Acabem d’escoltar Fracking ez! Un tema del 2016 de la banda d’ska punk UKAN i ara tornem als Països Catalans amb uns clàssics de l’Ska de la terra, sentim Anti-pogo Ska, un tema de la banda extihnta Mount Zion, que fèien reagge i ska des de Barcelona, aquesta cançó data del 1996!

Us ara portem un hip hop fusionat amb Punk Rock i Ska de la mà de La Inopia un grup de MiguelTurra a Ciudad Real i aquesta peça es diu, Molotov del disc de 2010, tu peor enemigo!

I seguim amb Punk Folk. És el torn de 13KRAUSS, banda de zaragoza i aquesta cançó es diu Seguir en pie! Bona ballaruca!

Per qui ja seguia el PD A Skar la temporada passada ara arriba el moment esperat, és el torn de les guitarres distorsionades i el Punk Rock! Escoltem Street Dogs des de Boston, als Estats Units i aquesta cançó, Punk Rock Roll, per qui acabi d’aterrar als fils musicals, bona arribada!
Continuem amb aquesta música més dura i sentim Invisibles, tema de Penadas por la lei, un trio punk rock d’argentina i Bilbo
I això que ja comenceu a sentir de fons és Ruido del bueno, un àlbum de 2015, la cançó que sona és De punky a bakaluti i qui canta són MANIFA!

Aquests darrers eren Groggy Rude, que asseguren que fan PUNK ROCK INTRANQUIL des de Tarragona i la cançó es diu No és normal. Ara escoltem In Evil Hour, una banda de hardcore punk rock de Darlington, al nord est d’Anglaterra, i la música és Predators
I arribant a la part final del programa el P.D A Skar ens proposa la contundència del Hardcore de la ma dels GBH, una banda birtanica de Birminghan nascuda l’any 1978, això que sentiu és momentum, un avançament del seu nou treball que es publicarà el proper 17 de novembre!

Ara que arriba el final ja només ens alimentem d’himnes com aquests
Aquest himne era la internacional interpretada per Extracto de Lúpulo, la banda tarragonina que publicava la cançó dins el seu album Agua pa los peces l’any 2009 i abans d’acabar aquest Fil Musical, el P.D A Skar ens ofereix l’autèntic himne del moment històric en el que es troba el nostre país. Que en gaudiu! Guanyarem! Bon cap de setmana!

You may also like...