ANC, CUP i Esquerra Republicana exigeixen a Puigdemont que proclami la República. Les forces sobiranistes fan pinya i insten al president Puigdemont a aixecar al suspensió de la declaració de independència.

El consell d’Europa condemna la repressió i violència policial a Catalunya i fa una crida al diàleg mentre que l’ONG Human Rights Watch ha decretat que hi va haver abús de força per part dels cossos de seguretat en l’operació de l’1 d’octubre

La celebració del dia de la hispanitat va arribar aquest any amb les concentracions tradicionals i amb el moment polític català captant moltes mirades.

Al matí a Barcelona hi havia tres concentracions i manifestacions, com cada any, l’extrema dreta a Montjuïc, la manifestació unionista de les 11 per Passeig de Gràcia i la plaça Catalunya i l’antifeixista que sortia de Sants. A la tarda, com des de fa trenta anys, la mobilització es dedicava a celebrar el dia de la resistència indígena i a assenyalar les conseqüències encara presents del colonialisme.

El 12 d’octubre va arribar al País valencià amb el record del terror feixista durant el dia 9 d’octubre 

I Palma també ha viscut una manifestació on el tema català ha estat el protagonista

Et pot interessar...