Al tema del dia donarem veu a aquesta nova plataforma d’organització ciutadana anomenada els Comitès en Defensa de la República, que naixien de grups de votants organitzats per protegir els punts de votació del referèndum de l’1 d’octubre.

Aquesta vesprada diversos CDRs de Ponent i Pirineus declararan la República poble a poble, ho faran perquè asseguren que passats 20 dies des del referendum i vistes les maniobres estratègiques tant de l’estat espanyol com del govern de la generalitat el poble vol cada vegada amb més ganes la proclamació d’aquesta república. Així doncs, proposen que la ciutadania declari ja la república i ho faci en cadascun dels pobles de Catalunya, ho volen fer animant a tothom a sortir als balcons dels ajuntaments, de les places o de qualsevol lloc i proclamar formalment la república. Asseguren que amb aquesta acció acompleixen dos objectius, demostrar al govern espanyol que no n’hi haurà prou amb intervenir les institucions perquè és el poble qui vol i qui farà possible la independència i també per pressionar el govern català per tal que implementi immediatament els resultats del referèndum del primer d’octubre. Conviden a tothom doncs, a engegar aquest vespre un acte festiu a tots els municipis per proclamar i celebrar la república.

Parlarem amb la Lídia Guim, membre del CDR de Bellpuig, que ens explicarà l’acció que han preparat per avui i la importància del a mobilització ciutadana.

Et pot interessar...