Els companys de Mandrília enceten el novembre amb un nou Fil Musical de Ràdio Terra, la cita dels dissabtes amb la bona música d’aquí. El moment que ens ha tocat viure és únic, podem sentir- nos més o menys venturoses, però de ben segur que des de fa temps escoltem cançons que auguren la victòria o parlen dels reptes que haurem de superar. Ara aquestes lletres sonen amb més força que mai. Comencem amb fam. Fam de justicia d’Aspencat.

Des del 1990 l’optimisme de les cançons de Brams animen a qualsevol. Sobretot quan criden Guanyarem!

Guanyar dia a dia en aquestes jornades que duraran anys. Anys que duraran segles. Com cantava l’Ovidi al 77 al disc De manars i garrotades. Garrotades que no podran evitar que floreixin crits i cors i paraules. Escoltem la versió d’Inadaptats.

I la nit també serà sempre nostra. Escoltem Karrasketon de La Fumiga.

A vegades les nits s’acaben embolicant, sobretot les nits de Castanyada, com la d’aquest dimarts. Aprofitem aquí per posar un tema més distès, perquè sense humor tampoc hi ha revolució. Escoltem El Serio a la Engorilada Padre.

Aquets dies, sembla que ressonin ecos del passat. Amb la situació política i el mediàtic article 155, sembla que ressoni, de nou, la dansa del sabre. Visca la Trinca.

És sabut que la dansa del sabre, el mambo, o el rock and roll aixequen molta terra. I la polseguera va creixent!

De Pego a València. Des d’allà s’escampa la Revolta Bassetista d’Arrap, la revolta que fa tremolar Borbons, banca i oligarquia. Des d’aquí enviem una abraçada solidària als moviments antifeixistes del País Valencià. Benvingudes a la pàtria digna!

Amb la voràgine independentista no ens ha quedat gaire temps per dedicar al centenari de la revolució russa, sort en tenim d’Eina que ha tret un disc per commemorar l’aniversari. Escoltem La Revolució no es fa, s’organitza.

Sentim el reggae antifeixista d’Auxili i el tema d’Atversaris Volen, escrit a propòsit de la guerra mediàtica que va viure Venezuela al 2002 amb l’intent de cop d’estat per enderrocar Hugo Chavez. La força de la gent contra la manipulació als mitjans, us és familiar?

Anem acabant aquesta edició del Fil Músical, passem a escoltar l’anàlisi de la situació de Zoo amb el tema Dilo en castellano.

No podem deixar-nos la contribució del conjunt del Maresme Ebri Knight. Amb el seu folk enèrgic asseguren que viurem lliures mentre lluitem. Sentim-los!

Si Ebri Knight assegura que viurem lliures mentre lluitem, Ortxata hi afegeix que a més, Ho podrem tot.

Acabem amb les preguntes de Mascarats, el grup de la Sénia es pregunta Perquè

Fins aquí el Fil Musical, ens retrobem la setmana que ve. Salut!

Per cert, us deixem amb Xavi Sarrià que ell com totes nosaltres viu la vida Amb l’esperança entre les dents. El videoclip comença amb aquest poema de John Berger:

El futur que tant els espanta arribarà,

I llavors el que quedarà de nosaltres

és la confiança que hem mantingut en la foscor.

Et pot interessar...