Avui ens dediquem a parlar dels efectes del 155 i de la intervensió dels comptes de la Generalitat de Catalunya en diversos sectors.

Més enllà de les 1016 persones ferides, de les més de 800 persones investigades, de les quatre persones que continuen a la presó i dels més de 190 càrrecs públics cessats, les accions de l’estat espanyol en contra del procés d’autodeterminació han afectat també el texit català.

La Generalitat de Catalunya ha estat anul·lada de les seves funcions en dues jugades del govern espanyol. Primer, amb el govern català encara operatiu, el ministeri d’Economia i Hisenda pren el control dels comptes públics catalans el dia 20 de setembre. Aquest fet suposa que els diners dels que disposa la Generalitat passin a estar tutelats pel ministeri. Després de l’aplicació de l’article 155, el govern legítim queda destituït i el poder executiu català desapareix. Així, les institucions públiques catalanes queden amb els fons bloquejats i tutelats i sense capacitat de decisió.

Et pot interessar...