Un dissabte més ja tornem a tenir aquí el Fil Musical. El programa de Ràdio Terra que us fa ballar amb els millors punxa-discos dels Països Catalans. I, avui, toca el torn d’un dels més punkis. El PD A Skar des de Ràdio Trama de Sabadell!

Per començar, i ja que s’apropa la data, escoltarem la cançó «Yo por ellas, ellas por mí», una cançó amb la participació de Mc Machete i Ganga Dj de Tremenda Jauría, Bárbara i Vera de Mafalda, La Basu, Gemma Polo de Roba Estesa, Tribade, Kumbia Queers, As Punkereteiras, Viruta i La Terrorista del Sabor. És la cançó que s’ha fet per convocar-vos a tots i totes a la Vaga feminista que es farà a l’Estat espanyol el proper 8 de Març.
I, ara us presentem els The Upsttemians. Un grup castellà de ska, reggae i rocksteady. Aquesta cançó es titula Stay Free i sona així.

I continuem amb el protagonisme dels vents. Però, aquests ja des de casa, són els Sidral Brass Band de Sant Quintí de la Mediona. La cançó es titula Red Red Wine on Stage!

Aquests darrers que escoltàvem són els Tongo, des de Madrid, amb el seu Machirulo escóndete.I, continuem amb grups que ens venen de fora. Aquests són els Rude Hi-Fi & The Lickshots. Una banda de reggae jamaicà i soul negre, negre, d’Itàlia. I el tema s’anomena I Foght the law, en honor als punks anglesos The Clash.

I, un disc acabat de sortir del forn de la banda més sonada del barri barceloní de Sants, els Pirat’s Sound Sistema. Es titula Remena, i entre diferents cançons amb moltes col·laboracions, i podeu trobar aquesta versió de Pomes i Cançons amb la companyia dels Tremenda Jauría.

Sabeu que la primera cançó que va sonar a Ràdio Terra va ser Va de bó? Doncs, sí! Aquest era el títol de la cançó, però també el títol del grup que la va composar. I d’aquest grup valencià ara escoltarem Se’ns fa de dia, del seu disc Actitud publicat l’any 2016.

També han estrenat nou disc aquest any un altre grup de referència: els Ebri Knight. De la seva barreja explosiva de música folk i rock, el grup maresmenc ha tingut una nova filla batejada com a Guerrilla. La setena cançó d’aquest nou disc, que estem escoltant, es titula Mai més!

I, aquesta darrera cançó que escoltàvem, la podeu trobar al disc que van fer els bascs Leihotikan per celebrar la seva majoria d’edat. Una versió de la cançó popular Ikusi Menzilaeak que van incloure en aquest disc gravat l’any 2011.
I, amb el mateix ritme continuem. Ara de la mà de la banda gironina de punk Bionte 1312 i el seu tema Em torno boig inclòs en el seu disc de debut.
I, com que avui anem de novetats, aquí en teniu una altra. De la banda barcelonina Revenja, podem escoltar el seu nou disc Runa i Cendra, i aquesta cançó titulada Tu ja no hi ets.
També amb lamateixa contundència, i també nou de trinca. El grup castellà Kaos Urbano, ens presenten Ni vivo ni muerto. El nom d’aquest tema que també és el nom del seu nou disc!
I continuem la ruta per Europa amb els propers temes. La que sentiu ara és Crimea River, una cançó del grup Svetlanas, formada per músics de Thrashcore de Moscou i Milà. Una banda que té prohibit actuar a Rússia des de l’any 2014.
I, la darrera cançó que heu escoltat és Radio Rebelde, publicada tot just fa una setmana, pel grup de punk-rock d’Estocolm The Baboon Show. I, continuem el tour europeu, per escoltar ara als Maid of Ace, una banda de punk anglesa formada per quatre germanes, amb la seva cançó Made in England.
I d’Anglaterra a Andalusia, per escoltar Son ellos. Un tema del grup sevillà Narco. Tralla a dojo que continuarem amb els suecs Misantropic i la seva cançó Patriarchs.
Però, el doble bombo també el sabem fer anar a casa nostra. Des de l’Hospitalet del Llobregat us presentem als Avitacion 101. Un grup de hardcore i punk, que ens porta la cançó Iglesias.
Ja marxem! Però, el PD A Skar vol rematar aquesta sessió perquè pugueu marxar de festa amb les piles carregades. Els que escolteu són els Asfixia, una banda basca de hardcore amb no sols una música potent, sinó un missatge polític contundent. El tema és tota una declaració de principis Queremos sentirnos vivos!
Que tingueu un bon cap de setmana! Dissabte tornem amb més tralla!

Et pot interessar...