Situació molt adversa per la mobilitat al País Valencià i Catalunya durant les properes 24 hores. Les precipitacions, que avui afecten el País Valencià i deixen nevades abundants sobretot a la zona interior, al Sistema Ibèric i a Castelló, s’aniran desplaçant de sud a nord i arribaran a Catalunya a partir d’aquesta nit amb una cota de neu que si ve cap a Alacant ronda els 800m, va baixant progressivament fins als 100 o 200m o puntualment a nivell de mar de Castelló en amunt.

 

Demà al matí serà una jornada complicada a tota Catalunya amb importants afectacions a les carreteres, s’esperen nevades a pràcticament qualsevol punt i qualsevol cota si bé les més importants les trobarem a la Depressió Central, Catalunya Central, Franja de Ponent, Prepirineu i vessant sud del Pirineu lleidatà, on les acumulacions poden oscil·lar entre els 10cm a cotes baixes i el mig metre de neu a cotes de només 1000m. A partir de demà a la tarda la cota de neu pujarà sobtadament per sobre dels 1000m i la neu es convertirà en aigua a moltes comarques. El temporal no afectarà l’arxipèlag balear, que només rebrà algun ruixat aïllat.

Et pot interessar...