Avui aportem les dades de pobresa disgregades per sexe, i descobrim que es constata la trista frase que ja s’ha fet habitual: “La pobresa té nom de dona, i de dona sola”.
Les dones són les que realitzen el 80% dels actes de consum, però són les que més dependència econòmica tenen dels homes. Aquest còctel fa que la societat de consum escanyi a les dones. Les que més compren i les que menys diners i oportunitats tenen.

 

Parlem sobre tots aquells temes que hi ha al voltant de la nostra acció personal i col·lectiva de consumir. Perquè el consum implica condicionar la nostra estructura productiva i les seves relacions socials de producció. Perquè implica un model de desenvolupament econòmic i territorial que molts cops va en detriment del nostre territori, el medi ambient i els seus pobles. Parlar de consumir, vol dir parlar d’allò que ens afecta i que promovem com a societat. Ens acompanyen Lurdes Quintero i Ferran Romeu.

Et pot interessar...