Durant les diverses investigacions del robatori d’una caixa forta propietat de la família Matutes es va entreveure que el grup tenia contractat com a personal de seguretat agents de policia. Ara se sap que el terreny del nou cinema del clan era propietat del cap de seguretat ciutadana la Policia espanyola, Juan José Ferrer, i que les negociacions estaven en marxa quan es va produir el robatori.

Avui, noves declaracions al Suprem, és el torn de Dolors Bassa, Carme Forcadell i Jordi Turull per tal que se’ls comuniqui formalment la seva acusació, pels delictes de rebel·lió i malversació. Després de les vistes d’avui, encara hauran de passar pel Suprem la resta de persones processades que no són a la presó.

Fa poc més d’un mes l’Equip d’Atenció Primparia de Santa Eugènia de Berga, a la comarca d’Osona, firmava un article denunciant les situacions de precarietat laboral de les treballadores de les càrnies a la comarca, en aquell article alertaven de la gravetat de les lesions que atenien de forma contínua, provocades per una manca prevenció i cobertura laboral. Ara la Directa ha entrevistat l’equip medic del CAP, que ha explicat que atenen entre cinc i set treballadors de les càrnies cada dia.

La Sindicatura de Comptes alerta que diferents estacions d’ITV de les Illes no disposen dels certificats que les acrediten per la inspecció tècnica de vehicles. Són 9 estacions, les dues de les Pitiüses sent les que presenten més mancances.

Diverses entitats van demanar repetir el ple municipal de Barcelona del passat 10 d’abril en què es va tombar la multiconsulta que havia de permetre al veïnat decidir si cal remunicipalitzar la gestió de l’aigua de Barcelona i si volen canviar el nom de la plaça d’Antònio Lòpez.

Vuit funcionaris valencians demanen protecció després d’haver revelat presumptes casos de corrupció. L’Agència Antifrau ha tancat el seu primer exercici amb 35 denúncies.

Et pot interessar...