L’aniversari del primer d’octubre comença amb talls a carreteres i vies de tren. La majoria de mobilitzacions estan previstes per aquesta tarda, però durant tot el dia les estudiants han convocat vaga i preparen manifestacions a les 12 arreu del país.

Les mobilitzacions prèvies van deixar actes comemoratius ahir a la nit arreu del Principat de Catalunya. El punt àlgid de la mobilització es va viure dissabte a Barcelona amb diverses manifestacions en contra l’acte d’homenatge a policies i guardia civils per la repressió del dia del referèndfum organitzat pel sindicat Jusapol

El curs engega amb temàtiques obertes arreu dels Països Catalans. El País Valencià es prepara per la diada del 9 d’octubre i les Illes recorden la marea verda en defensa de l’escola d’ara fa 5 anys.

La nova autopista de Campos a Llucmajor ha vist la llum verda i tira endavant tot i contradir el programa del govern balear. Els moviments ecologistes i la Plataforma anti autopistes denuncien que el projecte ocuparà 31 hectàrees d’asfalt i i pot arribar a costar gairebé 33 milions d’euros.

Aquest ha estat un setembre sinistre pel que fa a la violència masclista a l’estat espanyol, només en aquest mes 14 dones han estat assassinades. Ja son 22 amb el que va d’any els feminicidis als Països Catalans.

Et pot interessar...