Fa poques setmanes, en el marc de la celebració del 25 de Novembre, com a dia internacional per l’erradicació de les violències masclistes, commemoràvem el 85è aniversari del dret al sufragi femení a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. La celebració d’aquestes dates i fites històriques, en un moment en que els feminismes estan agafant embranzida i sumant veus, s’ha vist contraposada amb l’auge de l’extrema dreta en àmbit europeu i, més concretament i més a prop, amb una notable entrada de Vox a la Junta d’Andalusia.

Moviments extremistes com el partit de Santiago Abascal onegen la bandera de l’antifeminisme, focalitzant gran part de les seves polítiques contra els moviments feministes i els drets lluitats durant tants anys. Així, a 85 anys de l’assoliment del sufragi femení -que es va suspendre per a tots i totes les ciutadanes durant la dictadura i es va restablir el 1977- parlem amb Sira Vilardell directora general de la Fundació Surt, entitat que des de fa 25 anys treballa per l’empoderament de les dones des dels vessants personal, econòmic, comunitari i sociopolític.

Aquesta entrevista és fruit de la col·laboració entre Ràdio Terra i la Fundació Periodisme Plural, per a un periodisme cooperatiu i col·laboratiu, per aquest motiu a més a més d’escoltar-la, també podeu llegir l’entrevista

Et pot interessar...