Celebrem el bicentenari del naixement de Karl Marx de la mà d’Antoni Puig Solé, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa. Repassem l’obra i la vida de Marx, subratllant com el capitalisme dels nostres dies conserva les grans característiques que va descriure a El Capital fa més de 150 anys. Parlem també de la seva anàlisi de l’economia política que tendia, i tendeix encara des de les universitats, a parlar d’economia exclusivament des del del punt de vista de la burgesia, considerant només els aspectes positius de la forma de producció capitalista. L’aportació de Marx inclou el punt de vista del proletariat i defineix el capitalisme, embrionari en aquell moment, com una nova forma de producció que no acaba amb l’explotació dels i les treballadores, sinó que, simplement, l’organitza d’una manera diferent. Rellegim, doncs, en aquesta entrevista, l’extensa obra de Marx i entenem perquè continua sent tant important 200 anys després.

Aquesta entrevista és fruit de la col·laboració entre Ràdio Terra i la Fundació Periodisme Plural, per a un periodisme cooperatiu i col·laboratiu, per aquest motiu a més a més d’escoltar-la, també podeu llegir l’entrevista

Et pot interessar...