Dilluns 14 de gener 8 activistes estan cridats a declarar acusats de delictes d’odi i amenaces. Són 8 membres de l’organització BDS (Boicot, Desinversions i Sancions) que treballa pels drets humans a Palestina. La falta? La campanya realitzada a través de xarxes socials que denunciava l’actuació de l’artista jueu d’origen nord-americà Matthew Paul Miller, més conegut com a Matisyahu, al festival de música Rototom Sunsplash de 2015.

Aquests tuits van fer efecte i el festival va cancel·lar l’actuació de Matisyahu. Però aquesta victòria de BDS va durar poc temps, i el nom de l’artista jueu no va trigar a aparèixer de nou al cartell del Rototom. Matisyahu va actuar, entre crits i mostres de rebuig dels assistents, però va actuar. I la campanya fallida del BDS va acabar en una querella.

 

 

Sandra Vicente parla amb Jorge Sánchez, un dels acusats, a tots vuit els demanen quatre anys de pressió per fer uns tuits i sou els primers defensors de drets humans acusats per l’article 510 del Codi Penal.

Aquesta entrevista és fruit de la col·laboració entre Ràdio Terra i la Fundació Periodisme Plural, per a un periodisme cooperatiu i col·laboratiu, per aquest motiu a més a més d’escoltar-la, també podeu llegir l’entrevista

Et pot interessar...