Qui signa la major part de les publicacions científiques? Qui ocupa els càrrecs de més responsabilitat i professionalitat? Doncs sí, generalment són noms masculins, els que travessen titulars i encapçalen descobriments… Però aquest model, encara es perpetua?

En aquest programa escoltarem la veu de quatre dones científiques, per saber quina percepció tenen d’un món històricament liderat per homes que ha silenciat les dones fins els nostres dies. Parlem amb la Jordina Belmonte, professora de botànica a la UAB des del 1982, investigadora responsable d’un dels grups de recerca de la Generalitat, vicepresidenta de l’associació europea d’Aerobiologia, entre moltes d’altres; la Sarah Paradís, companya ambientòloga i estudiant de doctorat a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona; la Yaiza Santana, biòloga marina i navegant, que desde fa 4 anys forma part com a investigadora en l’Ocean Mapping Expedition, un projecte que fa la volta al món en vaixell, conmemorant la ruta de Magallanes, ruta realizada fa 500 anys i, l’Aina Calafat, biòloga estretament vinculada al món agrari i a l’agroecologia.

Et pot interessar...