Queralt Castellet o Núria Castan són el present i futur en un conjunt d’esports que tenen menys de 2000 llicències i només 14 pistes per entrenar. Elles triomfen fora de casa per tal que en un futur les medalles olímpiques d’hivern arreu dels Països Catalans siguin una realitat.

Els esports d’hivern a nivell professional, estan gairebé aïllats al nostre territori, ja no només dels focus mediàtics, sinó també per part d’inversió de les institucions.

Tot i això, el futur s’escriu en nom femení. Les snowboarders Queralt Castellet o Nuria Castan es reconeixen a nivell internacional. Irantzu García ha decidit abandonar medicina i apostar pel Curling per representat l’Estat espanyol a les pròximes olimpíades i l’esquí segueix viu de la mà del testimoni de Conchita Puig o Ainhoa Ibarra.

Per parlar-ne, d’aquest esport i del paper que hi té la dona, entrevistem la jove promesa Núria Castan, tercera actualment en la Freeride World Qualifier i amb l’esperança de col·locar-se primera abans que acabi la competició.

Et pot interessar...