Arran dels atacs patits a diversos centres d’acollida de MENA, diferents comunitats s’han mobilitzat per a denunciar aquestEs accions racistes. Lluís Vila, vicepresident del Col·legi d’Educadors i Educadores Socials, assenyala un mal sistema públic de protecció que “aboca aquests joves a la marginalitat”.

Des de fa algunes setmanes, els Menors Estrangers No Acompanyats (MENA) han tornat al punt de mira. Diversos atacs perpetrats a centres de residència o manifestacions de veïns en contra de la presència d’aquests joves està amenaçant la seva estada a diversos municipis catalans. El darrer d’aquests atacs es va produir a Castelldefels, a principis de març, on 25 persones encaputxades van entrar al Mas que fa de residència dels MENA i van destrossar les instal·lacions i atacar, tant a joves com a professionals que hi treballen.

La creixent arribada de persones migrades, també de menors, ha saturat un sistema ja en crisi. Els MENA es troben amb greus dèficits al sistema de protecció, i després, es troben també desemparats quan compleixen 18 i s’aboquen a una administració que no els ofereix oportunitats.

 

Aquesta entrevista és fruit de la col·laboració entre Ràdio Terra i la Fundació Periodisme Plural, per a un periodisme cooperatiu i col·laboratiu, per aquest motiu a més a més d’escoltar-la, també podeu llegir l’entrevista

Et pot interessar...