El llibre s’acaba de publicar a Lo Diable Gros i inclou cartes inèdites, articles i poemes esparsos de Joan Salvat-Papasseit; que ha recopilat conjuntament amb Mei Vidal. Amb qui també n’ha fet l’estudi, la transcripció i la introducció.
Amb aquestes noves aportacions podem entendre millor la figura de Salvat-Papasseit i reposicionar-lo més correctament en la literatura catalana, espanyola i internacional.
El títol surt d’un vers de Salvat-Papasseit que hem cregut que resum tota la seva història i la seva trajectòria vital, poètica i social. Ell va ser una persona que des d’un punt de vista català es considerava internacionalista; creia que no havíem de tallar amb el món. Ell es mostra així, anarco; i en aquell moment anant a l’avantguarda tant literària com política o social.

Et pot interessar...