Els prejudicis socials contra qualsevol vehicle embriagant, de si té efectes medicinals o no, sovint indueixen a error, quan s’atribueix a “la droga” la responsabilitat de problemes que potser són bàsicament relacionals. Ja fa una pila d’anys, en Kurt Cobain, ànima de Nirvana, es va suïcidar segurament per escapar d’una profunda infelicitat.

Com que no podem entendre que algú que “ho té tot” pugui ser infeliç, és més fàcil pensar que les drogues que consumia li havien pertorbat el cervell.

Però potser el problema radica precisament en què no va trobar la medicina adequada, per molt que assagés amb diferents substàncies. Què hauria passat si hagués conegut l’ayahuasca? Quin és el potencial d’aquest beuratge ancestral utilitzat per recòndites tribus animistes?

L’equip del Psiconàutilus particparem en la Conferència mundial de l’Ayahuasca, organitzada aquest any a Girona per ICEERS i buscarem resposta a aquesta i moltes altres Preguntes.

Et pot interessar...