Què és Ràdio Terra? Coneix el projecte!

EL PROJECTE

L’Associació per la Comunicació Popular als Països Catalans és una entitat sense ànim de lucre que neix l’any 2014 a la ciutat de Reus (el Baix Camp), amb l’objectiu d’impulsar un espai comunicatiu per al conjunt dels Països Catalans.

Premi Joan Coromines 2016 “Per la iniciativa de fer una ràdio de comunicació popular per als Països Catalans, enfocada a la transformació social, amb criteris de pluralitat i diversitat.”

La divisió administrativa que pateix el poble català no ha permès en les darrers dècades de construir un espai comunicatiu propi, sinó que aquesta divisió també s’imposa als mitjans de comunicació, provocant la imposició d’una cosmovisió espanyola o francesa en el marc comunicatiu.

En paral·lel, en els últims anys s’ha produït l’emergència d’una multiplicitat de projectes comunicatius de caràcter social i independent, que aposten per una eina d’informació independent i d’una organització horitzontal i cooperativa. Tanmateix, no existeix cap vincles entre totes aquestes experiències, la majoria d’elles a escola local o comarcal, però també d’àmbit autonòmic o nacional. Per això, des de Ràdio Terra treballa cada dia per teixir aquesta xarxa.

L’11 de Setembre de 2014, inicia les seves emissions. El projecte comunicatiu d’aquesta associació, que compta amb el suport de prop de més de quatre-centes persones sòcies, la participació d’un centenar de periodistes voluntàries i de més d’una vintena de mitjans de comunicació escampats arreu dels Països Catalans.

L’objectiu: consolidar Ràdio Terra com un node principal d’aquesta xarxa de mitjans de comunicació transformadors d’arreu del territori i plantejar socialment la necessitat de vertebrar des de l’àmbit públic i social un marc comunicatiu propi que traspassi les fronteres administratives i mentals que ens han imposat.

MITJANS COL·LABORADORS

Mitjans colaboradors