Arrels musicals

Conduït per Carlota Vendrell
Cada primer i tercer dilluns a les 9 de la nit (Quinzenal)

Un programa que us deixarà melòdicament descol·locats

Assentiré de grat

Conduït per Jordi Martí
Cada dimecres a les 9 de la nit

La música i la poesia són els dos elements centrals d’aquest programa presentat per Jordi Martí, que ens acosta les emocions, els somnis i les idees escrites pels millors escriptors i escriptores dels Països Catalans, i que músics d’arreu han volgut adaptar per fer-les arribar a un públic més gran, i alhora, les han polit i valoritzat amb la seva capacitat artística.

Cientrífic

Conduït per Marc Mestre
Cada dijous a les 8 del vespre

El programa de ciència per aquelles persones a qui no interessa la ciència. Descobrirem com es mou una formiga o com es mou l’univers i de què serveixen realment tot allò que ens ensenyaven a l’escola.

El dia sonor

Conduït per Marta Curull
De dilluns a divendres (11h/19h)

De dilluns a divendres us portem l’actualitat dels Països Catalans. Periodisme reposat per analitzar tot allò que passa i com ens afecta, des del nostre territori i en la nostra llengua. Amb un format renovat, aquesta temporada coneixerem més temàtiques, farem més entrevistes i anirem més enllà de l’actualitat.

El quiosc

Conduït per Clara Barbal
Cada divendres a 2/4 de 8 del vespre

Cada divendres, després del dia sonor, repassem els mitjans a El quiosc, amb Clara Barbal. Durant 30 minuts descobrirem els millors reportatges i anàlisis de la setmana per estar al dia del periodisme d’investigació dels Països Catalans.

Fil musical

Conduït per Jordina Arnau
Cada dissabte a les 9 de la nit

Els punxa-discos de Ràdio Terra ens preparen una selecció d’aquells temes que fan ballar i emocionar més a places i carrers. Tot aquest combinat, presentat per Jordina Arnau, que concentrarà en una hora tota aquesta explosió musical per culminar els dissabtes musicals.

Pa amb beat i sucre

Conduït per Sarai Martínez
Cada primer i tercer dilluns a les 9 de la nit (Quinzenal)

Totes i tots escoltem música, però no ens plantegem què hi ha darrera de cada cançó. No us perdeu aquest programa on despullarem cada músic i desxifrarem cada melodia.

Repartint minuts: Xoc d’estics

Conduït per Artur Àvila
Cada dilluns a les 18h de la tarda

Repartim minuts i fem xocar els estics d’hoquei patins per donar a conèixer clubs, equips, resultats i protagonistes d’aquest esport tan arrelat als Països Catalans. Cada jornada viatgem sobre quatre rodes des de La Jonquera fins a Sant Vicent del Raspeig per informar-vos de tot allò que passa a les pistes del nostre territori.

Va com va, va de llibres!

Conduït per Agnès Toda
Cada dimarts a les 9 de la nit

Programa que ens apropa a la literatura catalana, des dels grans clàssics fins als autors i autores més novells. El programa compta amb una entrevista o tertúlia, així com diferents crítiques literàries i recomanacions per a tots els públics. El programa pretén difondre l’obra literària d’abast nacional i conèixer als escriptors i escriptores que més destaquen en el panorama català.

Au va!

Conduït per Sisco Pinyol
Fora d'emissió

Les novetats discogràfiques, els millors concerts i festivals de música d’arreu dels Països Catalans, aquelles cançons que han marcat les nostres vides… aquestes són algunes de les qüestions que Sisco Pinyol (membre del web auva.cat) ens aproparà als oients de Ràdio Terra per tal de descobrir el bo i millor de la nostra escena musical actual.

Carregada de romanços

Conduït per Cristina Miró
Fora d'emissió

Els contes ens fan viatjar a móns on no podem arribar a través d’una pantalla. Cada mes tractarem una temàtica per transportar-nos a realitats ben diferents.

Diuen, diuen!

Conduït per Marina Pérez
Fora d'emissió

Programa per parlar sobre l’actualitat del dia conduït per Marina Pérez, que comptarà amb una entrevista amb un protagonista de l’actualitat política, social, econòmica i cultural del dia; la tertúlia sobre allò que ha succeït amb l’equip de tertulians de Ràdio Terra (que no saben de tot ni s’ho inventen!); un reportatge d’actualitat i en profunditat sobre un tema de caràcter local o comarcal; i la secció del temps i l’agenda per encarar la setmana.

L’Home Blanc

Conduït per Josep Maria Llauradó
Fora d'emissió

L’Home Blanc és un programa que vol ser un espai de reflexió i crítica sobre el món que ens envolta i nosaltres mateixes a través del tractament del dia a dia, amb una perspectiva de gènere, sexual i d’alliberament personal i col·lectiu. Amb el pas del temps, l’home blanc descobrirà la quantitat de privilegis que té en un sistema patriarcal, capitalista i racista.

Lletra petita

Conduït per Lurdes Quintero
Fora d'emissió

Programa per parlar sobre tots aquells temes que hi ha al voltant de la nostra acció personal i col·lectiva de consumir. Perquè el consum implica condicionar la nostra estructura productiva i les seves relacions socials de producció. Perquè implica un model de desenvolupament econòmic i territorial que molts cops va en detriment del nostre territori, el medi ambient i els seus pobles. Parlar de consumir, vol dir parlar d’allò que ens afecta i promovem com a societat.

Posem-nos sèries

Conduït per Clàudia Climent i Cristina Almirall
Fora d'emissió

Posem-nos sèries amb les millors produccions audiovisuals us explicarem personatges, temes, referències, opinions del públic i molt més!

Saltant murs

Conduït per Arnau Esteban
Fora d'emissió

Programa clarament dividit en dos grans blocs. En el primer, parlarem d’aquells murs que limiten la nostra capacitat crítica com a persones. Per això, parlarem amb periodistes de la Directa, Crític i El Temps perquè ens expliquin aquests articles i reportatges d’investigació que parlen d’aquells temes que el pensament únic silencia. En el segon, ens endinsarem al món de les presons. D’aquelles persones recloses en centres penitenciaris que ens expliquen com som i com actuem com a societat.

Vivències

Conduït per Jordina Rovira
Fora d'emissió

“Contes que expliquen històries que et podrien passar a tu”. Així és com descriu Jordina Rovira les històries breus que ens explica cada dimarts a les 9 de la nit.