Arrels musicals

Conduït per Carlota Vendrell
Cada dos divendres a les 10 de la nit (Quinzenal)

Programa d’entrevistes a cantants i grups de casa nostra per conèixer la seva trajectòria musical, així com aspectes relacionats amb el tarannà de tots els i les integrants de la banda. L’Arrels musicals pretén descobrir detalls dels seus músics preferits d’una manera fresca i amena, que permeti saber més del que normalment s’explica en altres entrevistes.

Assentiré de grat

Conduït per Jordi Martí
Cada dimecres a les 8 del vespre

La música i la poesia són els dos elements centrals d’aquest programa presentat per Jordi Martí, que ens acosta les emocions, els somnis i les idees escrites pels millors escriptors i escriptores dels Països Catalans, i que músics d’arreu han volgut adaptar per fer-les arribar a un públic més gran, i alhora, les han polit i valoritzat amb la seva capacitat artística.

Ciclorama

Conduït per David Figueres i Antoni Veciana
Cada dos divendres a les 10 de la nit (Quinzenal)

Programa que repassa l’actualitat teatral i cultural dels Països Catalans, tant de la cultura que fem aquí, com la que ens arriba de fora.

Cientrífic

Conduït per Marc Mestre
Cada dijous a 2/4 de 9 del vespre

El programa de ciència per aquelles persones a qui no interessa la ciència. Descobrirem com es mou una formiga o com es mou l’univers i de què serveixen realment tot allò que ens ensenyaven a l’escola.

Cinestèsia Express

Conduït per Pablo Plaza Ibáñez i Lluís A. Campello Nogueroles
Cada divendres a 2/4 de 9 del vespre

Espai per als amants del setè art, on destacarem el millor de l’actualitat cinematogràfica. Un breu repàs a les notícies més destacades del panorama actual audiovisual.

Dona’m esport

Conduït per Sandra Carmona i Jordina Salvat
Cada dos dijous a 8 del vespre (Quinzenal)

Dona’m esport vol incloure la dona en un món totalment dominat pels homes en el qual no se’ns té en compte. Aquí reclamem el nostre espai i demostrem que les dones podem i existim. Que l’esport, també és nostre. Cada quinze dies us acompanyarem per parlar de les notícies més destacades del món de l’esport femení, coneixerem un esport des de l’òptica femenina i posarem en debat tot el que es mou al seu voltant.

Economia crítica, DOQ Taifa

Conduït per Seminari Taifa
Cada dilluns a 2/4 de 7 del vespre

Espai auto-organitzat, dedicat a l’autoformació i la divulgació de la crítica de l’economia política, amb l’objectiu de contribuir a la transformació de la societat actual envers una societat no capitalista mitjançant la creació i l’impuls del pensament crític des de i per als moviments socials.

Ecos de la Terra

Conduït per Maria Petit, Aina Sancho, Carmen Griffiths i Paula Llaurador
Cada divendres a les 8 del vespre

Benvingudes a la nova secció d’Ecos de la Terra, l’informatiu carregat de l’actualitat ambiental dels Països Catalans, on cada mes investigarem les causes i les conseqüències d’algun tema d’interès mostrant quines alternatives tenim per a mitigar els efectes sobre la salut personal i la del planeta. Girem la truita!

El dia sonor

Conduït per Marta Curull
De dimarts a divendres (14h/19h)

De dimarts a divendres us portem l’actualitat dels Països Catalans. Periodisme reposat per analitzar tot allò que passa i com ens afecta, des del nostre territori i en la nostra llengua. Amb un format renovat, aquesta temporada coneixerem més temàtiques, farem més entrevistes i anirem més enllà de l’actualitat.

Fem fatal

Conduït per Marta Rius, Núria Araüna, Tina Araüna i Berta Belaskoain
Un dimarts cada 28 dies a les 10 de la nit (Mensual)

Fem Fatal és un espai radiofònic feminista amb clau d’humor. Dinamitem tot allò establert pel patriarcat
en una mitja hora menstrual, que compartim cada 28 dies, més o menys, segons el nostre estat anímic.
Gènere, identitat, sexualitat, porno, economia, cultura, esports, música… i sobretot, un rebombori sonor
per generar més d’un curtcircuït!

L’esbarzer

Conduït per Joan Pons
Cada dos dijous a les 8 del vespre (Quinzenal)

Programa que dona veu a la terra i a la gent que es mobilitza per defensar-la. Parlarem de territori, medi ambient i activisme ecologista, donant veu als seus protagonistes i apropant a la ràdio temes de debat territorial dels Països Catalans i d’arreu del món.

La veu borda

Conduït per Vicent Canet
Un dimarts al mes a les 10 de la nit (Mensual)

Programa d’informació LGBTI dels països de llengua catalana que abordarà les diferents realitats LGBTI des de l’actualitat, l’activisme i la visibilització de les realitats i vivències personals de la diversitat afectivo-sexual.

No siguis idiota!

Conduït per Oriol Gebellí
Cada dos dimarts a les 9 del vespre (Quinzenal)

A l’antiga Grècia un idiota era aquell que no prestava atenció als temes públics i/o polítics i només es preocupava d’ell mateix. En aquest programa analitzarem políticament aquells fets de rellevància que han succeït als països catalans al llarg de la història. Alhora que pretenem parlar de qualsevol tema polític d’actualitat per tal d’intentar entendre la política que afecta als països catalans i per tant, ser una mica menys… Idiotes! Amb la col·laboració d’experts en els temes tractats per tal de buscar un punt de vista crític i especialitzat.

 

 

Pim Pam Pum!

Conduït per Ràdio Trama
Cada dissabte a les 8 del vespre

Programa de música combativa amb temàtiques polítiques i socials. En directe des dels estudis del Casal Independentista i Popular CanCapablanca de Sabadell. Punk, Rock, Hardcore, Skà, Rap, Mestissatge i molts més! Música de trinxera per oïdes revolucionàries! Pim Pam Pum! Música Antifeixista, Antisexista i Anticapitalista a Ràdio Terra!

Psiconàutilus

Conduït per Artur Sardà, Cesc Sanfeliu, Sara Ferrando i Itziar Guerrero
Cada dijous a les 10 de la nit

Espai dedicat a la Psiconàutica, o art de navegar pels mons onírics i suggerents de les profunditats de la ment. Parlarem de les técniques i també dels estris per organitzar excursions psíquiques; també de persecucions polítiques i croades morals contra la llibertat cognitiva. Parlarem d’això que en diuen drogues i que per nosaltres són medicines prohibides; de les víctimes de l’anomenada Guerra Contra la Droga, que no han deixat de créixer en els últims cent anys, des de la Llei Seca fins avui. I donarem veu també als supervivents, a aquelles víctimes que han pres consciència i s’empoderen sota el lema “Support, not Punish”.

Sense sobretaula no hi ha revolució

Conduït per David Palau
Cada dos dimecres a les 9 del vespre (Quinzenal)

En aquest espai farem filosofia de guerrilla, aquella que lluitant crea el seu propi camí i que avança alliberant paraules i encenent consciències, sempre amb l’objectiu de la crítica i la transformació, de qüestionar-ho tot i no deixar mai de fer-nos preguntes. I ho farem a través de reflexions filosòfiques, que aniran acompanyades sempre de menjar i beure concret, que lligui amb el tema que estiguem tractant a cada programa. Perquè el què mengem i com ho mengem poden ser actes revolucionaris de transformació social… I perquè Sense sobretaula no hi ha revolució!

Sinapsis

Conduït per Xantal Lobera i María José Buj
Cada dos dimecres a les 9 del vespre (Quinzenal)

Programa de psicologia que ens parlarà de l’actualitat, de les relacions parentals, els fills, les relacions romàntiques, d’altres no tan romàntiques, del treball i de tot allò que ens passa a les diferents etapes de la vida. Sinapsis és l’energia que ens connecta; Sinapsis és tot allò que ens passa pel cap molts cops i no sabem com expressar-ho; Totes aquelles preocupacions, inquietuds; Sinapsis és allò que ens guia cap als nostres objectius! Sinapsis és l’energia que ens mou! Aquest serà un espai per compartir! Més a prop teu, més humà!

Terra Llibre

Conduït per Txell Granados
Cada dilluns a les 9 del vespre

En aquest espai literari busquem els tres llibres que millor expliquen l’actualitat que estem vivint al nostre territori. A més a més, entrevisten un autor o autora cada setmana per saber si, realment, la seva obra va lligada a la notícia que hem escollit.

Va com va, va de llibres!

Conduït per Agnès Toda
Cada dimarts a 2/4 de 9 del vespre

Programa que ens apropa a la literatura catalana, des dels grans clàssics fins als autors i autores més novells. El programa compta amb una entrevista o tertúlia, així com diferents crítiques literàries i recomanacions per a tots els públics. El programa pretén difondre l’obra literària d’abast nacional i conèixer als escriptors i escriptores que més destaquen en el panorama català.

Xoc d’estics

Conduït per Artur Àvila
Cada dimarts a les 6 de la tarda

Repartim minuts i fem xocar els estics d’hoquei patins per donar a conèixer clubs, equips, resultats i protagonistes d’aquest esport tan arrelat als Països Catalans. Cada jornada viatgem sobre quatre rodes des de La Jonquera fins a Sant Vicent del Raspeig per informar-vos de tot allò que passa a les pistes del nostre territori.

Au va!

Conduït per Sisco Pinyol
Fora d'emissió

Les novetats discogràfiques, els millors concerts i festivals de música d’arreu dels Països Catalans, aquelles cançons que han marcat les nostres vides… aquestes són algunes de les qüestions que Sisco Pinyol (membre del web auva.cat) ens aproparà als oients de Ràdio Terra per tal de descobrir el bo i millor de la nostra escena musical actual.

Carregada de romanços

Conduït per Cristina Miró
Fora d'emissió

Els contes ens fan viatjar a móns on no podem arribar a través d’una pantalla. Cada mes tractarem una temàtica per transportar-nos a realitats ben diferents.

Diuen, diuen!

Conduït per Marina Pérez
Fora d'emissió

Programa per parlar sobre l’actualitat del dia conduït per Marina Pérez, que comptarà amb una entrevista amb un protagonista de l’actualitat política, social, econòmica i cultural del dia; la tertúlia sobre allò que ha succeït amb l’equip de tertulians de Ràdio Terra (que no saben de tot ni s’ho inventen!); un reportatge d’actualitat i en profunditat sobre un tema de caràcter local o comarcal; i la secció del temps i l’agenda per encarar la setmana.

Fil musical

Conduït per Ràdio Terra
Fora d'emissió

Els punxa-discos de Ràdio Terra ens preparen una selecció d’aquells temes que fan ballar i emocionar més a places i carrers. Tot aquest combinat, presentat per Jordina Arnau, que concentrarà en una hora tota aquesta explosió musical per culminar els dissabtes musicals.

L’Home Blanc

Conduït per Josep Maria Llauradó
Fora d'emissió

L’Home Blanc és un programa que vol ser un espai de reflexió i crítica sobre el món que ens envolta i nosaltres mateixes a través del tractament del dia a dia, amb una perspectiva de gènere, sexual i d’alliberament personal i col·lectiu. Amb el pas del temps, l’home blanc descobrirà la quantitat de privilegis que té en un sistema patriarcal, capitalista i racista.

Lletra petita

Conduït per Lurdes Quintero
Fora d'emissió

Programa per parlar sobre tots aquells temes que hi ha al voltant de la nostra acció personal i col·lectiva de consumir. Perquè el consum implica condicionar la nostra estructura productiva i les seves relacions socials de producció. Perquè implica un model de desenvolupament econòmic i territorial que molts cops va en detriment del nostre territori, el medi ambient i els seus pobles. Parlar de consumir, vol dir parlar d’allò que ens afecta i promovem com a societat.

No érem gent de pau

Conduït per Martí Vallvè
Fora d'emissió

Programa que fa un repàs de la història dels PPCC a través de les seves revoltes i revolucions, ja siguin de caràcter liberal o anarquista, nacional o obrer, triomfants o aixafades. El programa pretén difondre els episodis més contestataris de la nostra història i desmuntar el mite del català poruc.

Pa amb beat i sucre

Conduït per Sarai Martínez
Fora d'emissió

Totes i tots escoltem música, però no ens plantegem què hi ha darrera de cada cançó. No us perdeu aquest programa on despullarem cada músic i desxifrarem cada melodia.

Posem-nos sèries

Conduït per Clàudia Climent i Cristina Almirall
Fora d'emissió

Posem-nos sèries amb les millors produccions audiovisuals us explicarem personatges, temes, referències, opinions del públic i molt més!

Saltant murs

Conduït per Arnau Esteban
Fora d'emissió

Programa clarament dividit en dos grans blocs. En el primer, parlarem d’aquells murs que limiten la nostra capacitat crítica com a persones. Per això, parlarem amb periodistes de la Directa, Crític i El Temps perquè ens expliquin aquests articles i reportatges d’investigació que parlen d’aquells temes que el pensament únic silencia. En el segon, ens endinsarem al món de les presons. D’aquelles persones recloses en centres penitenciaris que ens expliquen com som i com actuem com a societat.

Vivències

Conduït per Jordina Rovira
Fora d'emissió

“Contes que expliquen històries que et podrien passar a tu”. Així és com descriu Jordina Rovira les històries breus que ens explica cada dimarts a les 9 de la nit.